Sivu 1/1

Kassakaappi toiminimelle

Lähetetty: 01 Huhti 2023, 09:24
Kirjoittaja ristikapula
Morjens,

Olen tuore toiminimiyrittäjä. Liiketoimintani luonteesta johtuen hallussani on asiakkaani papereita joilla on korkea tietoturvallisuusluokka. Siispä hankin toiminimelleni kassakaapin, jossa voin papereita säilyttää turvallisesti. Kaapin hankintahinta toimituskuluineen on 1239€. Hoidan kirjanpitoni itse joten tähän hankintaan liittyen muutama märkäkorva-kysymys. Pahoittelut etukäteen jos termit on sekaisin :)

- EVL §30 antaa mahdollisuuden poistaa alle 1200€ hankinnan kerralla. Lasketaanko toimituskulut tuohon hankintahintaan mukaan (sisältyvät siis hintaan, mutta arvo 94€, jolloin itse kaapin hinta jää alle 1200€)?

- Kuuluuko tällainen hankinta korotetun poiston piiriin? Oma tulkintani on että kyllä, sillä kaappi kuuluu liiketoimintani tarvitsemaan kalustoon?

- Koska hankintahinta on verrattain alhainen (1239€), meneekö homma niin, että jos poistan tänä vuonna 25% (tai 50% riippuen edellisen kysymyksen vastauksesta) niin jo ensi vuonna voin poistaa kaapin jäljellä olevan menojäännöksen pois kokonaan, koska poistamatta on silloin jo alle 1200€?

Kiitos etukäteen!