Page 1 of 1

Alkoholi ja kirjanpito - pieni ravintola

Posted: 03 Oct 2014, 14:27
by Jusie
Olen saanut käsiini pienen ravintolan kirjanpidon. Ostot on kirjattu yksinkertaisesti 14% ja 24% alvien mukaisesti, samoin myynnit. Erittelyjä esim. oluen ostoista tai myynneistä ei ole.

Samoin puuttuu varaston arvo. Yrittäjän mukaan alkoholia on varastossa n. 3 pulloa viiniä ja korillisen verran kaljaa. Onko tällaisesta määrästä pidettävä varastokirjanpitoa ja kirjattava se varaston arvoksi? Muutoinkin elintarvikkeet menevät periaatteella päivä-pari, eli varastoa ei juuri pääse kertymään, myös tuoreuden varmistamiseksi.

Onko tuo hyvän kirjanpitotavan mukaista? Olisiko oluen myynnit ja ostot kirjattava erikseen tulokseen? Entä varasto?

Re: Alkoholi ja kirjanpito - pieni ravintola

Posted: 08 Oct 2014, 09:50
by OMG
Kyllähän ainakin Valviralle täytyy antaa neljännesvuosi-ilmoitus, jossa eritellään Olutmyynti, Ruokamyynti ja Muiden alkoholijuomien myynti ja kirjanpitoonhan tuon erittelyn tulee perustua..