Toiminimen puhelinkulut?

Kysymykset kirjanpidon perusteisiin liittyen.
Toiminimi
Viestit: 1
Liittynyt: 13 Loka 2020, 19:41

Toiminimen puhelinkulut?

Viesti Kirjoittaja Toiminimi »

Hei,
Olen perustanut toiminimen ja mietin miten kuuluu kirjata yrityksen puhelinkulut. Laskun maksan toiminimen tililtä, arvioin työ/yksityiskäytön osuudet 50/50. Eli koko lasku menee pankkitililtä, 50% puhelinkuluihin, mutta minne toinen 50% joka yksityiskäyttöä?

Samoin kysymys juuri ennen toiminnan alkua ostetusta tietokoneesta joka maksettu omalta henkilökohtaiselta tililtä. Voinen kirjata tämän laitehankintoihin/yksityissijoituksiin, mutta saanko vähentää alv:n? Koneen ostopäivänä yritys ei vielä ollut alv rekisterissä, mutta toiminnan alkaessa liittyy rekisteriin.
PirjoPee
Viestit: 1
Liittynyt: 08 Elo 2023, 13:32

Re: Toiminimen puhelinkulut?

Viesti Kirjoittaja PirjoPee »

En tiedä onko foorumi enää aktiivikäytössä mutta kysymykseni liittyy hieman samaan eli miten käytännössä erotellaan yksityiskäyttö ja yrityskäyttö? Riittääkö oma arvio esim. 60/40 vai pitääkö nämä kulut jotenkin tarkemmin eritellä liittymälaskusta kun toimittaa sen kirjanpitäjälle? Tuntuu jotenkin vaivalloiselta alkaa rivi riviltä perkaamaan.
Debettimiehiä
Viestit: 4
Liittynyt: 18 Elo 2023, 22:03

Re: Toiminimen puhelinkulut?

Viesti Kirjoittaja Debettimiehiä »

50/50 on aikalailla vakiokäytäntö puhelinkuluissa kirjanpidossa ja verohallintokin sen hyväksyy mukisematta. jos verohallinnon kanssa on sovittu jotain muuta, esim. 75/25 kirjanpitäjä toki kirjaa kulut tässä suhteessa. joka tapauksessa liian tarkkaa erottelua ei kannata yrittäjän tai kirjanpitäjän edes tehdä.
Vastaa Viestiin