Palveluiden osto EU maista kirjaukset

Keskustelua ilmaisesta Tilitin -ohjelmasta
Mahe
Viestit: 12
Liittynyt: 05 Touko 2013, 12:19

Palveluiden osto EU maista kirjaukset

ViestiKirjoittaja Mahe » 08 Joulu 2014, 08:55

Teen pienen yrityksen kirjanpitoa ja nyt on alkanut ilmaantua kustannuksia liittyen verkkonäkyvyyteen, eli markkinoinnin kuluja, joissa palvelu on ostettu toiseen EU maahan rekisteröityneeltä yritykseltä. Mietin miten kannattaa kirjata tällaiset kustannukset Tilittimessä ja siksi tiedustelen, miten te muut olette vastaavia kirjauksia tehneet?

Jos käytän palveluiden osto EU maista tiliä niin saan kausiveroilmoitusta varten alv-laskelmaan tarvittavat summat, mutta kun kyseessä on kuitenkin markkinoinnin kustannus niin se pitäisi mielestäni näkyä tuloslaskelmassa liiketoiminnan muissa kuluissa eikä ulkopuolisissa palveluissa. Näkisin, että yksi vaihtoehto olisi käyttää palveluiden osto EU maista tiliä, mutta perustaa ulkopuolisten palveluiden alle ostojen oikaisueriä vastaava tili, eli ulkopuolisten palveluiden oikaisuerät ja tehdä toinen kirjaus per markkinoinninkulut (alv 0%) ja an ulkopuolisten palveluiden oikaisuerät. Kustannus päätyisi tuloslaskelmalla markkinnoinnin kuluksi, mutta saisin alv-laskelmalle kausiveroilmoituksen kannalta oleelliset summat.

Entä jos lisäänkin markkinointikulujen alle uuden tilin vaikkapa Internetmainonta EU, johon laitan alv-koodiksi yhteisöosto niin tuleeko alv-laskelmaan oikeat luvut? Tätä en ole vielä testannut itse...

Kuulostaako ihan hullulta kikkailulta? Miten muut tekisitte vastaavassa tilanteessa?


Andy
Viestit: 1549
Liittynyt: 16 Elo 2008, 15:50

Re: Palveluiden osto EU maista kirjaukset

ViestiKirjoittaja Andy » 08 Joulu 2014, 15:17

Hei!

Jos tällaisia kuluja tulee suht säännöllisesti, niin omasta mielestäni on järkevintä perustaa markkinointikulut EU -tili, eli tuo jälkimmäinen ehdotuksesi on mielestäni parempi idea. Alv-koodit tosiaan vaan yhteisöhankinnaksi niin alvien pitäisi mennä automaattisesti oikein ja oikaisuille ei tule tarvetta.

JanneHoo
Viestit: 2
Liittynyt: 10 Tammi 2017, 21:13

Re: Palveluiden osto EU maista kirjaukset

ViestiKirjoittaja JanneHoo » 10 Tammi 2017, 21:45

Hei! tein kuten tässä aiemmin suositeltiin liittyen googlen adwords laskuihin, eli oma tili internet markkinoinnin alle ja siihen alv-koodiksi yhteisöosto. Pitääkö minun ilmoittaa nämä ostot alv-ilmoituksessa omavero-palvelussa ostona eu-maasta?

HannaF
Viestit: 122
Liittynyt: 23 Tammi 2015, 12:36

Re: Palveluiden osto EU maista kirjaukset

ViestiKirjoittaja HannaF » 13 Tammi 2017, 19:46

Kyllä, jos myyjä on EU:ssa, niin ostot ilmoitetaan eriteltyinä alv-ilmoituksessa EU-palvelu- ja tavaraostoihin. Jos taas myyjä EU:n ulkopuolella, käänteinen alv ilmoitetaan siten, että se yhdistetään kotimaan myyntien 24% alvin lukuun ja vähennettäviin alveihin.

JanneHoo
Viestit: 2
Liittynyt: 10 Tammi 2017, 21:13

Re: Palveluiden osto EU maista kirjaukset

ViestiKirjoittaja JanneHoo » 18 Tammi 2017, 11:41

Kiitoksia. Ja kun liiketoiminta on pienimuotoista, niin että alvit vain vuosittain niin pitääkös nämä eu-ostot ilmoittaa joka kuukausi?

Nokso
Viestit: 42
Liittynyt: 24 Loka 2016, 08:57
Paikkakunta: Kurikka

Re: Palveluiden osto EU maista kirjaukset

ViestiKirjoittaja Nokso » 18 Tammi 2017, 22:20

Ei, ne ilmoitetaan kohdekauden alv-ilmoituksella.


Palaa sivulle “Tilitin”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailija