Yksityisten sosiaalihuoltopalvelujen ALV

Arvonlisäverojen hoitamiseen liittyvät kysymykset.
karkki
Viestit: 2
Liittynyt: 20 Elo 2016, 16:26

Yksityisten sosiaalihuoltopalvelujen ALV

Viesti Kirjoittaja karkki »

Olen juuri aloittanut kirjanpidon tekemisen uudelle yritykselle. Yritys tarjoaa siis sosiaalihuoltopalveluja pääasiassa ikäihmisille.

Eli onko kaikki palvelut siis arvolisäverottomia? Ilmoituksen varaisesta toiminnasta siis kyse ja kaikki "vaadittavat" toimenpiteet on tehty.

Onko yrityksellä minkäänlaista Alv-vähennysoikeutta? Yritys on kumminkin merkitty arvonlisäverovelvollisten rekisteriin.

Auttakaa tietämätöntä :? :D

Verohallinnosta on tarkoitus kysyä myös, mutta kunhan joskus saisin jonkun langan päähän :x
Mia Varvikko
Viestit: 57
Liittynyt: 22 Heinä 2015, 07:51

Re: Yksityisten sosiaalihuoltopalvelujen ALV

Viesti Kirjoittaja Mia Varvikko »

Moikka moi!

Itsekin näitä tavailen parast'aikaa ja tällaisen verottajan ohjeen löysin:
https://www.vero.fi/fi-FI/Syventavat_ve ... lisaverotu
Siinä on aika yksityiskohtaisesti selvitetty, mitkä palvelut ovat näitä alvittomia ja millä edellytyksillä niistä alvittomia tulee. Eli kyseessä voi olla sekä että tuloja, mutta laskuista ja kuiteistahan se sitten selviää, mikä on kyseessä. Tietenkin kirjanpitäjän voisi olla hyvä osata asiakkaalle kertoa, kuinka ja miten homma toimii :D

Ostoista taas, jos hankinta on tehty arvonlisäverotonta toimintaa, ei ostoon sisältyvää arvonlisäveroa voi vähentää. Yrittäjän tulee minun käsitykseni mukaan jakaa ostot siten, että kirjanpitäjälle selviää, mikä koskee alvittomia tuloja, jos molempia tuloja on. Jos joku osaa sanoa tähän jotakin, että kuinka käytännössä toimii, niin kuulisin myös mielelläni :)


Terkuin Mia
Kirjanpitopalvelut Mia Varvikko
www.kirjanpitosi.fi
mia@kirjanpitosi.fi
karkki
Viestit: 2
Liittynyt: 20 Elo 2016, 16:26

Re: Yksityisten sosiaalihuoltopalvelujen ALV

Viesti Kirjoittaja karkki »

Kiitos Mia :)

Nyt tosiaan on selvillä, että tällä hetkellä kaikki palvelut ovat verottomia. Jatkossa tämä voi tietysti muuttua, riippuuen siitä täyttyykö arvonlisäverottomien sosiaalipalvelujen edellytykset.

Onkohan yrityksellä oikeutta vähentää alkuhankintojen alv? Tai esimerkiksi mainoskuluja? Näitä kumminkin voisi kohdistaa myös mahdollista verollista toimintaa varten.... :roll:
Savon Jussi
Viestit: 408
Liittynyt: 12 Heinä 2012, 16:21

Re: Yksityisten sosiaalihuoltopalvelujen ALV

Viesti Kirjoittaja Savon Jussi »

Jos toiminta on alv-vapaata, ei vähennysoikeutta ole.
Mikäli liiketoimintaan liittyy myös alv:lista toimintaa, kokonaan tähän toimintaan kohdistuvista kuluista alv:n saa vähentää. Ns. yleiskuluista eli molempiin toimintoihin kohdistuvista kuluista alv:n saa vähentää vain alv-toimintaan liittyvältä osalta, alv-vapaan toiminnan osalta ei. Jakoperusteeksi käynee esim. liikevaihtojen suhde.
Vastaa Viestiin