lomapalkkavelan purkaminen yhtiön hyödyksi

Apua kirjanpidon korjauksiin, oikaisuihin ja erilaisiin ongelmatilanteisiin
makane
Viestit: 131
Liittynyt: 26 Touko 2012, 10:08

lomapalkkavelan purkaminen yhtiön hyödyksi

Viesti Kirjoittaja makane »

Kyseessä on kahden hengen pieni osakeyhtiö. Toinen omistajista ollut tyel-vakuutettu. Tilikausi tappiollinen ja tyel-vakuutuksen piirissä ollut omistaja siirtynyt puolivälissä vuotta muualle töihin. Lomia jäänyt pitämättä ja sovittu että jäävät yhtiön hyödyksi. Nyt tilikauden vaihtuessa haluttaisiin käyttämättä jäänyt lomapalkkavaraus purkaa. Mikä on vastatili kirjanpidossa?

Tilanne varmaan vastaava kuin että vuosilomapäivät jäävät käyttämättä koska vanhentuvat (2 vuotta). Miten tällaiset käyttämättä jääneet lomat puretaan kirjanpidosta?
Mia Varvikko
Viestit: 57
Liittynyt: 22 Heinä 2015, 07:51

Re: lomapalkkavelan purkaminen yhtiön hyödyksi

Viesti Kirjoittaja Mia Varvikko »

Moi,
ja nyt on jo varmasti myöhäistä vastata, mutta jos joku muukin miettii samaa..

Lomapalkka on kirjattu aikanaan yrityksen palkkakuluksi jolloin se on pienentänyt verotettavaa tulosta ja vastakirjaus velaksi sille, joka lomapalkan on ansainnut. Joten jos se puretaan yhtiön hyödyksi, se tulisi kirjata verotettavaksi tuloksi..
En tiedä onko tähän yleensä olemassa tilikartoissa valmista kirjanpidon tiliä, mutta tavallaanhan se on saatu lahjoitus. Tulisiko se sitten liiketoiminnan muiden tuottojen alle, kun satunnaisia tuottoja ja kuluja ei enään ole.

Mia
Kirjanpitopalvelut Mia Varvikko
www.kirjanpitosi.fi
mia@kirjanpitosi.fi
Vastaa Viestiin