Toimialojen ilmoittamisesta rekistereihin (moniala)

Kaikki mikä liittyy yrittäjänä toimimiseen yritysmuodon valinnasta eläkeasioihin.
eeeno
Viestit: 13
Liittynyt: 07 Touko 2009, 14:23

Toimialojen ilmoittamisesta rekistereihin (moniala)

ViestiKirjoittaja eeeno » 11 Joulu 2009, 00:57

Kysymykseni liittyy yrittäjätoimintaan toiminimellä, siis tarkoitus olisi tehdä muutos päätoimialaan, mutta yrityksen toiminta olisi kuitenkin monialaista toimintaa. Eli olisi tarkoitus tarjota palveluita, jotka luetaan useampaan toimialaan.

Ongelma on taas siinä, että ymmärsin, että lomakkeelle voisi laittaa vain yhden toimialan toiminimeä kohden ja aion
rekisteröidä vain yhden toiminimen. Liittyykö tähän mitään ongelmaa, kun noista kuitenkin tulee vähennettäviä kuluja? Yhtiömuotona on toiminimi.

Pitäisikö päätoimialakohtaan (verottajalle menevään tietoon) sitten valita "Toimiala tuntematon" ja laittaa toimialat ainoastaan kaupparekisteriin menevään kohtaan?

Mitenkäs nyt joulunalla, kun on ruuhkautunut koko Kaupparekisteri ja YTJ muutosilmoituksista, niin onnistuisiko koko homman hoitaminen nopeammin jos kävisi maistraatissa tai TE-keskuksessa? :shock:

Periikö kaupparekisteri käsittelymaksua joka eri toimialan ilmoittamisesta, vaikka ne olisi saman toiminimen alla? :shock: Nuo hinnastot kun on vähän tulkinnanvaraisia :idea:


Andy
Viestit: 1549
Liittynyt: 16 Elo 2008, 15:50

Re: Toimialojen ilmoittamisesta rekistereihin (moniala)

ViestiKirjoittaja Andy » 15 Joulu 2009, 03:50

Minun käsittääkseni toiminimen kanssa toimialan valinta ei ole kovinkaan tarkkaa hommaa, vaan toimialalla on isompi merkitys muissa yritysmuodoissa kuten osakeyhtiöissä.

Toimialoja voi ilmoittaa yritykselle kerralla useampiakin. PRH:n sivuilla toimialan muutoksesta sanotaan näin:

"Toimialan muutosta ilmoitettaessa lomakkeelle kirjoitetaan koko uusi toimiala kokonaisuudessaan. Jos siis jo rekisterissä oleva toimiala säilyy ja siihen lisätään jotakin uutta, on myös tämä "vanha" toimiala muistettava ilmoittaa osana "uutta" toimialaa."

ja näin:

"Hyvin laaditusta toimialasta käy selvästi ilmi, millä alalla yritys toimii ja mitä yritys tekee, esim. ajoneuvojen korjaus, huolto ja kauppa. Toimialassa tulisi ilmaista kaikki ne alat, joilla yritys toimii tai suunnittelee toimivansa.

Toimiala voidaan ilmoittaa myös ns. yleistoimialana, esim. muodossa ”yleistoimiala” tai ”kaikki laillinen liiketoiminta”. PRH suosittelee kuitenkin ilmoittamaan yksilöidymmän toimialan, koska laaja toimiala tai yleistoimiala saattaa vaikeuttaa toiminimen rekisteröintiä. Toiminimisuoja määräytyy viime kädessä yrityksen tosiasiallisen toiminnan perusteella.

Huom! Toimialoilla, joilla toiminta vaatii elinkeinoluvan, kannattaa tarkistaa lupaviranomaiselta toimialan muotoilu."

Niin ja samalla hinnalla pitäisi selvitä, kun listaa kaikki yrityksen toimialat kerralla.

Leino
Viestit: 2
Liittynyt: 20 Marras 2016, 14:06

Re: Toimialojen ilmoittamisesta rekistereihin (moniala)

ViestiKirjoittaja Leino » 20 Marras 2016, 14:23

Tervehdys kaikille.

En ole kirjanpitäjä, mutta suunnittelen toiminimen perustamista ja pähkäilen tässä toimialan ilmoittamista. Toiminta tulisi painottumaan kahteen täysin toisistaan poikkeavaan alaan. Toinen näistä aloista on luvanvaraista ja toiminnan harjoittaminen alkaisi vasta myöhemmin.

Ajattelin sellaista, että perustaisin ensin toiminimen jonka toimialakuvaukseksi laittaisin "tämä, tämä sekä kaikki muu laillinen liiketoiminta".

Sitten kun aika olisi kypsä tälle toiselle, luvanvaraiselle toiminnalle niin tekisin sille aputoiminimen johon tulisi tarkka toimialakuvaus.

Kuullostaako järkevältä?

Nokso
Viestit: 42
Liittynyt: 24 Loka 2016, 08:57
Paikkakunta: Kurikka

Re: Toimialojen ilmoittamisesta rekistereihin (moniala)

ViestiKirjoittaja Nokso » 21 Marras 2016, 22:58

Jos oon oikein ymmärtäny, niin siitä toimialan rajaamisesta ei oo mitään hyötyä muille kuin yhteystieto-palveluille esim. Fonecta. Eli mieluummin pitäisin vapaat kädet toiminnassa.

tero43
Viestit: 2
Liittynyt: 19 Helmi 2017, 18:40

Re: Toimialojen ilmoittamisesta rekistereihin (moniala)

ViestiKirjoittaja tero43 » 19 Helmi 2017, 20:04

osoite.xyz löytyy googlesta autamme yhtiömuodoissa ja muissa kysymyksissä

Uitto
Viestit: 124
Liittynyt: 01 Loka 2014, 16:57

Re: Toimialojen ilmoittamisesta rekistereihin (moniala)

ViestiKirjoittaja Uitto » 29 Kesä 2017, 10:18

Nokso kirjoitti:Jos oon oikein ymmärtäny, niin siitä toimialan rajaamisesta ei oo mitään hyötyä muille kuin yhteystieto-palveluille esim. Fonecta. Eli mieluummin pitäisin vapaat kädet toiminnassa.


Tähän pieni korjaus. Jos yhtiöllä on toimitusjohtaja, sekä isossa yrityksessä jos omistaja ei ole mukana hallituksessa, voivat toimitusjohtaja ja hallitus toteuttaa kaikkea yhtiöjärjestyksessä mainittua toimintaa.

Jos toimiala on rajattu yhtiöjärjestyksessä, ei yhtiön johto saa (laillisesti) laajentua uusille toimialoille. Tämä on siis yrityksen omistajien asettama rajoitus yhtiön toimivalle johdolle. Kannattaa olla tarkkana mitä yhtiöjärjestyksiin kirjailee.


Palaa sivulle “Yleistä yrittämiseen liittyen”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailija