Kirjanpitotili väärin

Apua kirjanpidon korjauksiin, oikaisuihin ja erilaisiin ongelmatilanteisiin
hanimani
Viestit: 1
Liittynyt: 09 Loka 2016, 22:46

Kirjanpitotili väärin

ViestiKirjoittaja hanimani » 16 Joulu 2016, 15:08

Huomasin, että olen kirjannut elokuussa yhden ostolaskun väärälle tilille. ALV pysyy kyllä samana. Miten voi korjata suljetun kauden laskua?


Viinivuori
Viestit: 11
Liittynyt: 29 Loka 2016, 14:31

Re: Kirjanpitotili väärin

ViestiKirjoittaja Viinivuori » 17 Joulu 2016, 08:14

Tälläisiä tilanteita nyt osuu jokaisen kohdalle usein. Eikä aina edes tiliä ajatella vääräksi, monesti jälkeenpäin nähdään jokin toinen tili sopivammaksi jollekin tietylle kululle/tulolle.
Yleisimmin jälkeenpäin tälläiset korjaukset/hienosäädöt tileille tehdään tilinpäätöskirjausten yhteydessä. Eli kirjauksen päiväys sama kuin tilikauden päätöspäivä. Eli turhaa stressata tilin tarkasta "nimestä" niin paljoa, jos kulu on kuitenkin kirjattu suurinpiirtein oikeaan kohtaa tuloksessa tai taseessa, ja kun arvonlisäverokin on kuitenkin kirjattu oikein.
Toisaalta, jos puutaan jostain vähän "räikeammästä", eli vaikka kulu, joka olisi kirjattu liiketoiminnan muihin kuluhin kuuluvalle tilille, mutta kulu kuitenkin olisi selvästi kuulunut aineiden ja tavikkeiden ostotilille, itse kirjaisin korjauksen seuraavan kauden enimmäisenä tositteena.
Esim. yritys joka myisi elektroniikkaa ja tietokoneen osto olisi kirjattu liiketoiminnan muiden kulujen alle, vaikka atk-kalusto-kulutilille. Seuraavalla kaudella kirjaisin korjauksen [ Tietokoneen nettoarvo, per ostot, an atk-kalusto-kulutili], kuitenkin lisätietona viittaisin tarkasti edellisen kauden "virheelliseen" tositteeseen.


Palaa sivulle “Kirjanpidon korjaaminen”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 2 vierailijaa