Työssäoppimispaikka haussa tammikuu-toukokuu 2017

Tarvitseeko yrityksesi kirjanpitäjän? Tai tilitoimistosi lisää työntekijöitä? Etsi kirjanpitäjiä palvelukseesi tässä osiossa.
student83
Viestit: 1
Liittynyt: 08 Syys 2016, 13:00

Työssäoppimispaikka haussa tammikuu-toukokuu 2017

ViestiKirjoittaja student83 » 08 Syys 2016, 13:05

Hei,

Opiskelen Helsingissä merkonomiksi taloushallinnon linjalla.

Haen pääkaupunkiseudulta työssäoppimispaikkaa ensi kevääksi tammikuusta alkaen.

Valmistun kesäkuussa 2017.

Lähetän mielelläni CV:n ja tarkempia tietoja yksityisviestillä kiinnostuneille.

Erittäin motivoitunut, tunnollinen ja rehellinen työntekijä/opiskelija tarjolla!


myokymia
Viestit: 442
Liittynyt: 23 Loka 2009, 08:03

Re: Työssäoppimispaikka haussa tammikuu-toukokuu 2017

ViestiKirjoittaja myokymia » 09 Syys 2016, 07:44

Tuo alkuvuosi on aika jännä aika kirjanpidon työssäoppimiselle, kun tilitoimistojen pahimmat kiireet kohdistuvat kuitenkin juuri tuohon ajankohtaan. Siinä ei oikein ole aikaa opettaa/valvoa opiskelijaa, kun muutoinkin tehdään pitkää päivää. Opiskelija vie kuitenkin enemmän resursseja kuin tuo, koska työssäoppisen idea kuitenkin taitaa olla, että opiskelija pääsisi tekemään sellaisia tehtäviä joissa jotain oppii eikä vain siivoamaan arkistoja.

On muutoin oppilaitoksilta ollut mahtava idea ulkoistaa opettaminen yrityksiin ja kääriä rahat omaan taskuun. Miksi kouluille maksetaan hirveät rahat opettamisesta, mutta yritysten odotetaan tekevän tämä ilmaiseksi? Itse en kuitenkaan näkisi, että yritykset saavat vastineeksi opiskelijan työpanosta. Hän on kuitenkin opettelemassa, ei tekemässä tuottavaa työtä. Toki alasta riippuen joitain tehtäviä voi oppia jo lyhyelläkin ajalla, mutta noin lähtökohtaisesti kai kuitenkin opiskelijaan sitoutuneen ohjaajan työpanoksen pieneneminen on suurempi kuin opiskelijan tuoma hyöty.


Toivottavasti löydät mieluisan työssäoppimispaikan, jossa opit mahdollisimman paljon ja josta on sinulle hyötyä myös tulevaisuuden kannalta.

Andy
Viestit: 1549
Liittynyt: 16 Elo 2008, 15:50

Re: Työssäoppimispaikka haussa tammikuu-toukokuu 2017

ViestiKirjoittaja Andy » 09 Syys 2016, 16:14

Tämä ei tietenkään ole millään tavalla ap:n vika, joka on tässä tilanteessa vain järjestelmän asettamasta pakosta, mutta samansuuntaisia kokemuksia on minullakin. Resursseja palaa ja hyvin vähän mitään tuottavaa syntyy vastineeksi. Toki riippuu harjoittelijasta ja ap:lla näyttäisi olevan ainakin asenne kohdallaan.

Kaiken kukkuraksi jotkut kyselevät, että maksetaanko harjoittelijalle palkkaa ja paheksuvat sitten jos näin ei ole. Koulutan siis itselleni kilpailijaa saamatta mitään maksua siitä ja vielä pitäisi joidenkin mielestä tästä ilosta maksaa itse? :D Luitteko taannoin sen uutisen parturikampaajayrittäjästä, jota vastaan koko suomalainen media hyökkäsi kun oli rohjennut maksaa harjoittelijoilleen vain 2€/tunti? http://www.talouselama.fi/uutiset/palkk ... ia-6543962

Anteeksi ap että kaappasimme tämän sinänsä asiallisen ilmoituksesi pieneen avautumiseen. Toivon todella että löydät hyvän harjoittelupaikan. Ehkä nämä minun ja Myokymian viestit kertovat siitä, miksi harjoittelupaikkojen löytäminen voi olla niin vaikeaa nykypäivänä.

Larosa
Viestit: 2
Liittynyt: 11 Joulu 2016, 11:38

Re: Työssäoppimispaikka haussa tammikuu-toukokuu 2017

ViestiKirjoittaja Larosa » 11 Joulu 2016, 11:51

Myokymia on ihan oikeassa. Mietin, että sellainen ratkaisu sopii ehkä perheyrityksen omistajalle, siis isälle tai äidille.

Nokso
Viestit: 42
Liittynyt: 24 Loka 2016, 08:57
Paikkakunta: Kurikka

Re: Työssäoppimispaikka haussa tammikuu-toukokuu 2017

ViestiKirjoittaja Nokso » 27 Joulu 2016, 23:04

Mielestäni kilpailijan kouluttaminen on vähän liioiteltua ja kaukaa haettua, vaikka totta tietyllä tapaa onkin..

Itteä eniten ihmetyttää palkkavaatimus työharjoittelulla. Esim maataloudessa AMK-opiskelijalle pitäisi maksaa 7-8 e/tunti, koska (koulun mielestä) AMK-tason opiskelijan voi olettaa jo jotain osaavat ja silti parhaassa tapauksessa saat harjoittelijaksi rekkamiehen joka ei oo tuotantoeläintä nähnytkään saati traktorissa istunutkaan... Itse näen, että molemmille osapuolille olisi parempi stipendi-muotoinen palkkaus, eli jos harjoittelijasta on oikeasti tilalla hyötyä, hän saa sen hyödyn kokoisen stipendin. Plussana tässä on se, että stipendi on halvempi molemmille osapuolille. Miinuksena sitten taas se karvas pettymys...

Anteeksi asian sivuun meno :D Mikäli et ole paikkaa vielä löytänyt, niin paras tapa on AINA mennä paikan päälle ja kysyä.


Palaa sivulle “Palkataan kirjanpitäjä”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailija