Ulkomaalta työkokemus

Erilaiset palkanmaksuun liittyvät kysymykset.
Karina
Viestit: 21
Liittynyt: 20 Maalis 2016, 11:18

Ulkomaalta työkokemus

ViestiKirjoittaja Karina » 20 Joulu 2016, 22:49

Hei,

Onko pakko laskea ulkomailla saatu työkokemus mukaan palkkataulukon kokemusvuosia arvioitaessa? Jos esim. henkilö ollut kokkina vaikka Venäjällä ja tulee kokiksi Suomeen. Onko kenelläkään kokemusta?


myokymia
Viestit: 438
Liittynyt: 23 Loka 2009, 08:03

Re: Ulkomaalta työkokemus

ViestiKirjoittaja myokymia » 21 Joulu 2016, 08:44

Kokemusta minulla ei asiasta ole, mutta tulkitsen TES:n siten, että tulee ottaa huomioon.

Mara tes sanoo että kokemusvuosina otetaan "huomioon vastaavassa työtehtävässä työskennelty aika" ja "muussa työtehtävässä työskennelty aika otetaan huomioon kohtuullisessa määrin, jos työ osittain vastaa vaadittavaa ammattikokemusta."

Työehtosopimuksessa ei siis missään määrin rajata sitä, missä mantereella/maassa/kaupungissa/kaupunginosassa työkokemus tulisi olla hankittu, vaan lähtee siitä, että jos työntekijällä on alan työkokemusta, hänelle tulee maksaa suurempaa palkaa kuin henkilölle joka ei ole työskennellyt vastaavissa tehtävissä.

Tietysti tuo maininta "vastaavassa työtehtävässä" jättää jonkin verran tulkinnan varaa tehtävistä riippuen, että onko jossain toisessa maassa hankittu kokemus "vastaavaa" kuin mitä Suomessa työskentely, mutta tuskin kokin hommat niin erilaisia muualla ovat, ettei hankitusta työkokemuksesta olisi täällä hyötyä.

Karina
Viestit: 21
Liittynyt: 20 Maalis 2016, 11:18

Re: Ulkomaalta työkokemus

ViestiKirjoittaja Karina » 21 Joulu 2016, 11:28

Ok kiitos. Tämä nyt vähän selventää tilannetta. Täytyy kuitenkin olla työtodistukset aiemmilta työsuhteilta, jotka todentaa työssäolon samalla alalla.


Palaa sivulle “Palkanmaksu”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 2 vierailijaa