Sähköisten palvelujen myynti EU:n ulkopuolelle

Arvonlisäverojen hoitamiseen liittyvät kysymykset.
c-k
Viestit: 3
Liittynyt: 01 Elo 2013, 18:42

Sähköisten palvelujen myynti EU:n ulkopuolelle

ViestiKirjoittaja c-k » 02 Elo 2013, 21:21

Kun myy sähköisiä palveluja tai immateriaalipalveluja netin kautta ainoastaan EU:n ulkopuolelle, pitääkö silloin maksaa ALVeja? Esimerkiksi jos tuloja on yhteensä yli 8500 euroa vuodessa, mutta kaikki tulot EU:n ulkopuolelta, pitääkö silloin liittyä ALV-rekisteriin? Jos ei tarvitse, niin miten se ilmoitetaan verottajalle, ettei ole arvonlisäverovelvollinen?

Entä siinä tapauksessa jos ostaa sähköisiä palveluja tai immateriaalipalveluja EU:n sisältä, mutta myy ainoastaan EU:n ulkopuolelle, pitääkö silloin liittyä ALV-rekisteriin?


Andy
Viestit: 1543
Liittynyt: 16 Elo 2008, 15:50

Re: Sähköisten palvelujen myynti EU:n ulkopuolelle

ViestiKirjoittaja Andy » 08 Elo 2013, 13:53

Kun myy sähköisiä palveluja tai immateriaalipalveluja netin kautta ainoastaan EU:n ulkopuolelle, pitääkö silloin maksaa ALVeja?

Ei ainakaan Suomeen. Jos myyntiä tulee paljon johonkin tiettyyn maahan (esim yhdysvallat) niin kannattaa tarkistaa kyseisen maan viranomaisilta syntyykö sinne jotain verovelvotteita. Mutta Suomeen ei ainakaan tarvitse alveja maksaa kun myynti suuntautuu EU:n ulkopuolelle.

Esimerkiksi jos tuloja on yhteensä yli 8500 euroa vuodessa, mutta kaikki tulot EU:n ulkopuolelta, pitääkö silloin liittyä ALV-rekisteriin?

Mielestäni ei tarvitse. Arvonlisäverolaki sanoo asiasta seuraavaa:

3 § (30.12.2003/1301)

Myyjä ei ole verovelvollinen, jos tilikauden liikevaihto on enintään 8 500 euroa, ellei häntä ole oman ilmoituksen perusteella merkitty verovelvolliseksi.

Edellä 1 momentissa tarkoitettuun liikevaihtoon luetaan verollisten myyntien, 56, 58, 70, 70 b, 71, 72 ja 72 a–72 e §:n perusteella verottomien myyntien, kiinteistön tai siihen kohdistuvien oikeuksien luovutusten sekä 41 §:ssä tarkoitettujen rahoituspalvelujen ja 44 §:ssä tarkoitettujen vakuutuspalvelujen myyntien yhteismäärä. Liikevaihtoon ei lueta liitännäisluonteisten rahoitus- ja vakuutuspalvelujen eikä käyttöomaisuuden myyntejä. (2.12.2011/1202)


Myyntinne ei ole verotonta minkään luetelluista kohdista perusteella, vaan joko kohdan 69i tai 65 perusteella, mikä siis tarkoittaa sitä että ulkomaille suunnattua verotonta myyntiä ei lueta tähän 8500 liikevaihtoon. Kokonaan eri asia on se, kannaattaako teidän jäädä pois alv-rekisteristä, koska tällöin ette saa hankintojenne alveja vähennyksiin. Jos olette rekisterissä, niin saatte verottajalta takaisin alveja ostamistanne hyödykkeistä.


Jos ei tarvitse, niin miten se ilmoitetaan verottajalle, ettei ole arvonlisäverovelvollinen?


Ei mitenkään. Silloin ei vain yritystä perustettaessa liitytä arvonlisäverorekisteriin, eli jätetään ruksi pois siitä kohdasta.

c-k
Viestit: 3
Liittynyt: 01 Elo 2013, 18:42

Re: Sähköisten palvelujen myynti EU:n ulkopuolelle

ViestiKirjoittaja c-k » 10 Elo 2013, 11:21

Paljon kiitoksia, Andy!

eero
Viestit: 1
Liittynyt: 03 Syys 2016, 10:37

Re: Sähköisten palvelujen myynti EU:n ulkopuolelle

ViestiKirjoittaja eero » 03 Syys 2016, 10:56

Laitan tämän tähän vanhaan ketjuun. Suunnitelmissa on nettisivu, jolla myydään sähköisiä palveluita. Näitä ovat mm. palvelun käyttöoikeus x € /kk ja esim. käännöspalveluihin verrattavat pienemmät työt. Myynti olisi ainoastaan kuluttajille ( paitsi mahd. laskulla suomessa, mutta se ei liity tähän nyt) Suomessa, EU-alueella ja sen ulkopuolella. Suurin osa asiakkaista olisi varmasti Suomesta.

Ostajan sijaintivaltion tunnistaminen onnistuu, joten saan ilmoitettua verottajalle mihin maihin myyntiä on ollut ja kuinka paljon. Itse tuotteen hinnoittelu on kysymysmerkki. Kannattaako se laskea haluttu veroton hinta +24% ja kaikki maksavat tuon saman summan (x € incl. VAT) maasta riippumatta? Eihän sitä nyt oikein voi ilmoittakaan verottomana kuluttajalle ja kun ostaja tunnistetaan vasta maksuvaiheessa...

Tuosta kiinteästä hinnasta sitten seuraa, että veron osuus vaihtelee maittain ja eikös EU:n ulkopuolelle myytäessä (alv 0%) kate ole sitten parempi! :D

Mitään suurta bisnestä ei ole tulossa, osa-aikaista hommaa. Tähän nähden tämä systeemi tuntuu uskomattoman työläältä. Eikö tässä ole mitään alarajaa, eihän koko touhussa ole mitään järkeä, jos se ulkomaille tilitettävä vero on jotain muutamia euroja kuussa.

HannaF
Viestit: 122
Liittynyt: 23 Tammi 2015, 12:36

Re: Sähköisten palvelujen myynti EU:n ulkopuolelle

ViestiKirjoittaja HannaF » 13 Syys 2016, 07:55

Ymmärrykseni mukaan sinun pitää rekisteröityä Arvonlisäveron erityisjärjestelmään, jolloin hoidat kaikki alvit yhden maan (Suomen) kautta.

"Erityisjärjestelmää käyttävä elinkeinonharjoittaja hoitaa tele-, lähetys- ja sähköisten palvelujen myyntien arvonlisäverotukseen liittyvät ilmoitus- ja maksuvelvoitteet keskitetysti yhden EU-maan kautta. Elinkeinonharjoittaja, joka ei käytä erityisjärjestelmää, on velvollinen rekisteröitymään arvonlisäverovelvolliseksi niissä EU-maissa, joissa hän myy tele-, lähetys- tai sähköisiä palveluja kuluttajille."
[url]https://www.vero.fi/fi-FI/Syventavat_veroohjeet/Verohallinnon_ohjeet/Arvonlisaveron_erityisjarjestelma(36942)
[/url]


Palaa sivulle “Arvonlisäveron laskeminen”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailija