Ammatinharjoittajan aterionti kulut

Toiminimen kirjanpitoon ja verotukseen liittyvät keskustelut
kalka1
Viestit: 3
Liittynyt: 26 Touko 2016, 11:20

Ammatinharjoittajan aterionti kulut

ViestiKirjoittaja kalka1 » 26 Touko 2016, 11:28

Moi!
Toimin urheilutoiminnan yrittäjänä, miten verottaja suhtautuu ateriointiin työmatkan aikana. Työpäiväni koostuu urheilutoiminnan ohjauksesta. Työskentelen kotoa käsin eri urheiluhalleilla ympäri etelä-suomea. Eli minulla ei ole minkäänlaista pysyvää toimipistettä. Olenko oikeutettu vähentämään ateria ja kahvikulut työmatkalla, vaikka vähennän päivärahan ja kilometrikorvaukset asiakasmatkoiltani. Miten verottaja suhtautuu siihen että urheiluhallille on matkaa alle 15km, mutta kuitenkin saatan olla siellä työssä yli 10 tuntia päivässä käymättä kotona syömässä. Olenko oikeutettu lisävähennykseen näistä matkoista?


rutja76
Viestit: 137
Liittynyt: 28 Elo 2013, 15:21

Re: Ammatinharjoittajan aterionti kulut

ViestiKirjoittaja rutja76 » 30 Touko 2016, 20:55

kalka1 kirjoitti:Olenko oikeutettu vähentämään ateria ja kahvikulut työmatkalla, vaikka vähennän päivärahan ja kilometrikorvaukset asiakasmatkoiltani.

Jos vähennät päivärahoista enimmäismäärät, niin siihen kuuluu myös ateriat eli ei voi niitä vähentää päivärahojen päälle.

HannaF
Viestit: 122
Liittynyt: 23 Tammi 2015, 12:36

Re: Ammatinharjoittajan aterionti kulut

ViestiKirjoittaja HannaF » 12 Kesä 2016, 15:58

"Työnantaja voi maksaa työmatkan ajalta päivärahaa, jos matkakohde on yli 15 kilometrin päässä joko asunnostasi tai varsinaisesta työpaikastasi. "
Kirjoittaa verottaja.

Eli et voi vähentää elantokustannuksia (päivärahaa) alle 15 km matkalta, vaikka matka-aika olisikin pitkä. Kodin ja työpaikan välinen matkustuskustannus vähennetään henkilökohtaisella veroilmoituksella. Mutta, jos toimipisteesi on kotisi, niin mitään vähennettävää ei tule, kun ei ole työmatkaakaan. Jos pidät täydellistä ajopäiväkirjaa, voit vähentää verottajan ilmoittamien summien mukaan kilometrikorvauksen elinkeinotoimintaasi liittyvistä ajoista omalla autollasi.

Päivärahan suuruisen vähennyksen voit kirjata, kun liiketoimintaan kuuluva matka on vähintään 15 km kotoasi ja matka kestää yli 6 tuntia. Ateriakorvauksia ei ammatinharjoittajana voi tehdä, vaan se on ainoastaa tämä päiväraha, jos sen edellytykset täyttyy.

Vähennykset voi laittaa kirjanpitoon (suosittelen) tai henk koht veroilmoitukselle. Kun olet valinnut tavan, käytä sitä aina.


Palaa sivulle “Toiminimet”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailija