Toiminimen keskeyttäminen

Toiminimen kirjanpitoon ja verotukseen liittyvät keskustelut
OzzySlant
Viestit: 4
Liittynyt: 20 Maalis 2016, 18:07

Toiminimen keskeyttäminen

ViestiKirjoittaja OzzySlant » 28 Joulu 2016, 12:13

Kolmen tilikauden jälkeen päädyin nyt, että parempi laittaa toimari pöytälaatikkoon. Voisin myös lopettaa toiminimen kokonaan, mutta pöytälaatikko ajaa mun käsittääkseni mun tilanteessa saman asian, sekä pystyisin nostaa sen takaisin käyttöön jos sellainen tilanne tulevaisuudessa nousee. Nämä asiat mua askarruttaa:

- Tahdon päästä takaisin työttömyysturvan piiriin. Riittääkö toiminimi keskeytettynä (Y6 lomakkeella ilmoitettava toiminnan keskeytyminen) tähän, vai pitääkö olla kokonaan poistettu?
- Luin, että toiminimeä lopettaessa täytyy kuollettaa yrityskiinnitykset. Tämä on tyhmä kysymys, mutta onko mun tekemät ostot, joita olen merkinnyt kirjanpitoon vähennyksinä vuosien varrella (musiikkitarvikkeita ym) yrityskiinnityksiä nyt, kun olen ne kirjanpidossa vähentänyt? https://www.prh.fi/fi/yrityskiinnitykset.html Mä ymmärsin ettei ole, enkä ole ikinä yrityskiinnityksiä hakenut, mutta varmistan nyt, etten ole jotain ymmärtänyt väärin. Toisin sanoen jos lopetan toiminimen, niin mun tapauksessa ei tarvitse käsitellä yrityskiinnityksien kuollettamisia tai siirtoja, koska niitä ei ole?
- Ja jos toiminnan keskeytän mutta en poista toiminimeä, niin vaikka yrityskiinnityksiä olisikin, niin niitä ei tarvitse kuollettaa?
- Uusi tilikausi alkaa vuodenvaihteessa. Säästynkö joltain ylimääräiseltä paperityöltä tai kirjanpidolta, jos laitan hakemuksen liikkeelle ennen vuoden vaihdetta? Näissä on kuitenkin käsittelyajat, mutta mikäli toiminnan katsotaan loppuvan siitä hetkestä, kun jätän Y6 lomakkeen täytettynä, niin sitten mun kannattanee laittaa päätös menemään ennen vuodenvaihdetta, jotta uusi tilikausi ei ehdi alkaa?

Kiitos vastauksista etukäteen:)


Palaa sivulle “Toiminimet”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 3 vierailijaa