Dollareiden muuntaminen euroiksi

Tietoa kaupankäynnistä EU:n ulkopuolella
Matti
Viestit: 7
Liittynyt: 31 Joulu 2010, 01:23

Dollareiden muuntaminen euroiksi

ViestiKirjoittaja Matti » 27 Helmi 2011, 18:36

Hei!

Tämä kysymys on tullut vastaan monta kertaa:

Ostan yksityisellä luottokortillani yritykselle jotain amerikkalaisesta nettikaupasta. Tuotteen hinta merkitään dollareina laskuun. Kun myöhemmin merkitsen tapahtumaa kirjanpitoon, näen dollarit euroiksi muutettuna ainoastaan yksityiseltä luottokorttilaskultani. Varsinaisen tuotteen laskulla hinnat näkyvät siis vain dollareina.

Olen tähän asti vain tyytynyt kirjoittamaan alkuperäiseen ostolaskuun dollarisumman viereen sen summan mikä lopulta luottokortilta euroina veloitettiin. Nyt aloin kuitenkin miettimään, että vaaditaankohan kirjanpitoon tositteeksi myös tuo yksityisen luottokortin tiliote, sillä se on ainoa tosite josta euromäärä näkyy? Vai onko kyseessä niin mitätön asia, ettei sen vuoksi tarvitse nähdä tuota ekstravaivaa?


Andy
Viestit: 1549
Liittynyt: 16 Elo 2008, 15:50

Re: Dollareiden muuntaminen euroiksi

ViestiKirjoittaja Andy » 02 Maalis 2015, 10:29

Hei!

Kysymyksesi on jo vanha, mutta koska se tulee hauissa vastaan, niin kerronpa miten itse teen:

Eli oma tilanteeni on se, että luottokorttilaskulla on suurin osa tapahtumista yksityisiä tapahtumia, joten en ole viitsinyt alkaa käyttämään sitä virallisena kirjanpidon tositteena. Toki niin voisi tehdä, mutta mielestäni se teettää turhan paljon työtä suhteessa käsiteltäviin summiin. Siitä luottokortin tiliotteelta kyllä aina katson eurokurssin, jos sitä ei itse laskulla näy. Olen itse säilyttänyt nämä luottokorttitiliotteet "varmuuden vuoksi" muun kirjanpitoaineiston ohessa, vaikka en siis tositenumeroita olekaan siihen laittanut. Mielestäni nämä yleisimpien luottokorttien käyttämät muunnoskurssit ovat julkisesti saatavaa tietoa, joten verottaja voi halutessaan varmistaa julkisista lähteistä kurssien paikkansapitävyyden. Jos sanomista tulee, niin on ehkä hyvä pitää kuitenkin nämä tiliotteet varalla.


Palaa sivulle “Ulkomaankauppa”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailija