Vuokraus ja tositteet

Apua yritysten perustamista suunnitteleville.
snocross
Viestit: 1
Liittynyt: 29 Loka 2016, 13:46

Vuokraus ja tositteet

ViestiKirjoittaja snocross » 29 Loka 2016, 13:55

Olen aloittamassa erilaisten laitteiden ja koneiden vuokrausta ja nyt pähkäilen vuokralähetteiden kanssa. Mitä lähetteitä tarvitsen, mitä tietoja lähetteessä täytyy olla ja monellako jäljennöksellä?

Eli vuokraustilanteessa ilmeisesti täytyy vuokraajan kanssa tehdä jonkinlainen vuokralähete, josta käy ilmi vuokrausehdot, hinta, molempien osapuolien tiedot ja allekirjoitus vuokraajalta vai kuinka? Ja pitääkö tästä olla omat kappaleet molemmille? Entäs kirjanpitäjälle? Maksusuorituksen jälkeen annetaan kuitti. Saako vuokralähetettä ja kuittia yhdistettyä ettei kerry turhaan ylimääräisiä lippulappusia. Onko jollaki järkevää yksinkertaista toimintamallia tai mallitositetta tällaiseen. Kuvitellaan vaikka että vuokrattava laite on peräkärry.
Mistään en ole löytänyt tästä tietoa... :(


Nokso
Viestit: 42
Liittynyt: 24 Loka 2016, 08:57
Paikkakunta: Kurikka

Re: Vuokraus ja tositteet

ViestiKirjoittaja Nokso » 30 Loka 2016, 22:45

tuo lähetehän ei ole pakollinen, mutta Sinun kannaltasi suositeltu. Eli kannattaa olla lappunen mihin asiakas kuittaa, että hyväksyy vuokrausehdot. Itse antaisin kopion asiakkaalle, niin hänelläkin on "muistilappu" mistä löytää tärkeimmät tiedot.

Teoriassa Sinunhan ei tarvitse tuota lähetettä säilyttää kuin siihen asti, että kohde on palautettu ja todettu olevan vaaditussa kunnossa. Eli esim. oma kansio, josta poistelet muutaman kuukauden tai vuoden viiveellä. Mallitositetta kysyisin nykyisistä vuokrausliikkeistä ja jos eivät muuten anna, niin käy vuokraamassa joku kärry tai kone, niin että saat kopioitua pohjan itsellesi.


Palaa sivulle “Yrittäjäksi ryhtyminen”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailija