Pöytälaatikko- Osakeyhtiö, kirjanpito puuttuu.

Apua yritysten perustamista suunnitteleville.
oikonen
Viestit: 2
Liittynyt: 17 Marras 2014, 14:30

Pöytälaatikko- Osakeyhtiö, kirjanpito puuttuu.

ViestiKirjoittaja oikonen » 21 Tammi 2015, 11:49

Terve,

Tuttavani on tarjonnut ostettavaksi aiemmin ulkomaisen yhtiön omistamaa osakeyhtiötä, joka on perustettu ainoastaan domainien rekisteröimistä ja hallinnointia varten.

Osakepääoman tallettamisen jälkeen yhtiön rahaliikenne on sisältänyt ainoastaan perustamiskulut ja sen jälkeen pankin tilinhallinnasta aiheutuneita kuluja.
Kyseisessä yhtiössä kuitenkin puuttuu kirjanpito, tilinpäätös ja tilintarkastukset perustamisesta lähtien eli neljältä vuodelta.

Käsitykseni mukaan edellä mainitut olisi kuitenkin pitänyt hoitaa, vaikkei toimintaa olekaan. Voiko tällaista yhtiötä saattaa enää toimivaksi ilman merkittäviä sanktioita. Jos voi niin kuinka asiassa tulisi toimia.


Andy
Viestit: 1543
Liittynyt: 16 Elo 2008, 15:50

Re: Pöytälaatikko- Osakeyhtiö, kirjanpito puuttuu.

ViestiKirjoittaja Andy » 21 Tammi 2015, 15:07

Hei!

Hyvä puoli asiassa on se, että veroja ei ole jäänyt maksamatta, koska yritys ei ole saanut tuottoja. Verottajaa ei haittaa yhtä paljoa se, että kuluja on jäänyt vähentämättä verotuksessa, koska se koituu verovelvollisen tappioksi.

Sitä ihmettelen, että eikö verottaja ole lainkaan kysellyt yhtiön veroilmoitusten perään? Sellaiset pitäisi kuitenkin vuosittain täytellä. Onko niin että alv-rekisterissä yritys ei ole?

Itse varmaankin soittaisin verottajalle ja selittäisin asian jotta saisin levollisen mielen. Toki sieltä voi jotain pieniä sakkomaksuja tulla, mutta tuskinpa mitään suurta koska kuten mainittua, veroja ei ole jäänyt maksamatta.

oikonen
Viestit: 2
Liittynyt: 17 Marras 2014, 14:30

Re: Pöytälaatikko- Osakeyhtiö, kirjanpito puuttuu.

ViestiKirjoittaja oikonen » 21 Tammi 2015, 22:47

Yritys ei ole ALV rekisterissä.

Verottaja on vuosittain lähettänyt veroilmoitus kaavakkeet sekä verotuksen valmistuttua arvioverotuslaput 0€ tuloja 0€ veroja, joten verottajan kanssa asia lienee kunnossa.

Kirjanpitorikos tuossa ei täyttyne, koska edellytyksenä on, että kirjanpidon pitämisen ja tilinpäätöksen laiminlyönti vaikeuttaa oikean ja riittävän kuvan saamista kirjanpitovelvollisen toiminnan tuloksesta tai taloudellisesta asemasta. Riittävän kuvan saa kuitenkin käytännössä tiliotteesta. Tietenkin tutkintakynnys voi ylittyä.

Pitääkö nuo edellisten vuosien tekemättömät tilinpäätökset hoitaa alta vai onko mahdollista tehdä vain tilinavaukset tilikauden alusta?


Palaa sivulle “Yrittäjäksi ryhtyminen”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailija