Veronpalautus oy:n veroilmoituksessa

Apua veroilmoituksen täyttämiseen.
peet
Viestit: 16
Liittynyt: 24 Huhti 2012, 22:00

Veronpalautus oy:n veroilmoituksessa

ViestiKirjoittaja peet » 28 Huhti 2015, 11:18

Mitenkäs oy:n veroilmoitukseen (lomake 6B) kuuluu merkkailla liikaa maksetuista ennakkoveroista saadut veronpalautukset ja niistä saatu yhteisökorko?

Odotetut ennakonpalautukset on edellisessä tilinpäätöksessä merkitty siirtosaamisiin ja laskennallinen määrä näyttää täsmäävän sen kanssa mitä veroilmoituksen perusteella pitäisi olla odotettavissa. Jostain syystä lopullinen palautettu määrä on kuitenkin muutaman euron pienempi mutta maksetun koron kanssa jo suurempi.

Veroilmoituksessa on kohta 357 Veronpalautus selitteellä "Tuloslaskelmaan tuotoksi kirjattu veronpalautus. Merkitse tähän myös veronpalautukselle maksettu yhteisökorko, joka on verovapaata tuloa". Kuuluuko tuohon nyt merkitä käytännössä erotus siirtosaamisiin eli saadun yhteisökoron määrä - tuo muutaman euron heitto oletettuun palautukseen?


peet
Viestit: 16
Liittynyt: 24 Huhti 2012, 22:00

Re: Veronpalautus oy:n veroilmoituksessa

ViestiKirjoittaja peet » 28 Huhti 2015, 11:53

Selvisi heiton syykin... Näemmä yhden ennakkoveron maksu on tapahtunut myöhässä ja sen viivästyskorko on jäänyt merkkaamatta erilliseksi kuluksi. Kyse siis ihan muutamista euroista. Virhe on kuitenkin päätynyt siis edelliseen tilinpäätökseen.

Kuinkahan tuo nyt pitäisi korjata? Käytännössä siis siirtovelkojen ja tilikauden tuloksen pitäisi olla tuon kulun verran pienempi. Meneekö tuo kirjanpidon osalta oikein jos teen korjaussiirron siirtosaamisista edellisen tilikauden tulos -tilille? Ja uudessa tilinpäätöksessä sitten esitettäisiin korjatut vertailuluvut edelliseltä tilikaudelta? Vähäpätöisestä virheestä ei kait tarvita erillisiä liitetietoja?`

Entä veroilmoitus? Edellisen tilikauden tulos yms. uusien korjattujen tietojen perusteella ja mainittuun ennakkoverot kohtaan pelkät saadut yhteisökorot?


Palaa sivulle “Veroilmoituksen täyttäminen”

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailija